A toalett helyes használatáról általában keveset lehet olvasni, pedig ez egy olyan téma, amire érdemes odafigyelni, hiszen előfordul, hogy a rossz szokások betegségek kialakulásához is vezethetnek.

Fontos már gyerekkorban megtanítani a helyes WC használatot, ugyanis ami gyerekkorban rögzül, azt sokszor felnőttkorban végigkíséri életünket. Ilyen lehet például az intim higiénia is.

Kézmosás előtte és utána

A WC használat előtt és után szinte kötelező. Sokaknak nem kérdés, hogy toalett után kezet kell mosni, de eszükbe sem jut, hogy előtte is fontos lehet a kézmosás, hiszen a napi teendők során bepiszkolódott kézen sok baktérium, kórokozó telepedhet meg, amik ezáltal az intim testrészekre kerülhetnek, és betegségeket okozhatnak.

Intim területek tisztántartása

Azt, hogy naponta illik fürdeni vagy tusolni, talán nem kell hangsúlyozni. Van, aki reggel szeret tusolni, van aki este, de olyan is van, aki mindkettőt egyszerre, lényeg, hogy napi higiénia meglegyen. A WC használat utáni higiénia azonban már korántsem olyan egyértelmű dolog.

Proktológusok, sebészek egybehangzó véleménye az, hogy a WC papírral való törlés nem eredményez igazi tisztaságot. Miért? Mert papírral szinte lehetetlen az apró széklet maradványokat eltávolítani, ráadásul, a túlzott dörzsölés felsértheti a finom bőrt, ahol a baktériumok, kórokozók megtelepedve nagyon könnyen betegségeket idézhetnek elő. Az túlzott tisztaság sem jó, ugyanis felboríthatja a bőr védekezőképességét, ami gyulladáshoz, allergiás reakciókhoz vezethet. Ezért nem ajánlott az illatosított vagy antibakteriális törlőkendők rendszeres használata a mindennapokban.

Mi a helyes megoldás?

Ha úton vagyunk, akkor jó hasznát lehet venni a nem illatosított, nem irritáló intim, vagy vizes törlőkendőknek. A legjobb és egyben a legegészségesebb megoldás otthon a víz, és az vízzel történő öblítés. De mit tegyen az, akinek nincs bidéje, ráadásul nincs is elég hely annak utólagos kialakításához?

Egy újonnan szabadalmaztatott WC kiegészítőnek köszönhetően mindenkinek lehet otthon bidéje, ráadásul még a legkisebb toalett helyiségekben is használható. Az IntiBid egy olyan intim tisztálkodási eszköz, amivel könnyen és egyszerűen megoldható a mindennapos higiénia. Univerzális kialakításának köszönhetően bármely WC csészére rászerelhető, s mivel tartályos kivitelben készült, még plusz víz vagy elektromos hálózat bevezetésére sincs szükség.

Az IntiBid plusz bidé funkcióval látja el az otthoni WC-jét, így plusz komfortot biztosít Önnek a mindennapokban!

Tudjon meg többet az IntiBid-ről itt >>

Ügyfélszolgálat

06 20 468 4243

06 20 INTIBID